Овесени бисквити

Продукти

  • 2 г сол
  • 1 ч.л. сода
  • 105 г брашно
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • 260 г овесени ядки
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 180 г масло на стайна температура

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large oveseni biskviti

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме маслото и захарта до кремообразна и гладка смес (около 2-3 минути). Добавяме яйцата и екстракта от ванилия и разбъркваме до хомогенност. 
  2. В отделна купа смесваме брашното, содата и солта. 
  3. Добавяме сухата смес към течната и разбъркваме, колкото брашното да се поеме. Добавяме овесените ядки и канелата и разбъркваме леко.
  4. С влажни ръце оформяме по-големи бисквитки. Подреждаме ги в тава и печем около 20 минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата. 
  5. Оставяме бисквитките за няколко минути в тавата преди да ги прехвърлим в купа.
  6. По желание ги поръсваме с пудра захар.