Ориз с шунка и зеленчуци

Продукти

  • 200 г шунка
  • 300 г ориз
  • 2 картофа
  • 100 г броколи
  • 2 домата
  • 1 чушка
  • 50 г тиквичкa
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 литър вода
    гореща
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука. Запържваме го в олиото. 
  2. Прибавяме ориза и пържим докато оризът стане прозрачен. 
  3. Нарязваме шунката и я добавяме при ориза. 
  4. Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги добавяме към ориза.
  5. Добавяме маслото, водата, сол и черен пипер на вкус, и оставяме да ври на тих огън, докато оризът попие водата.