Микс от печени зеленчуци

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • розмарин
  • риган
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 500 г броколи
  • 300 г моркови
  • 6 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка праз лук
  • 1 глава резене
  • 1 кг картофи

Време: 50
Ниво: лесно

Large pecheni zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Обелваме и сваряваме за 10 мин. картофите в подсолена вода. Оставяме ги цели, не е необходимо да се режат. Подбираме средно големи картофи за целта.

2. Прецеждаме картофите и ги подреждаме на хартия за печене. Подреждаме и останалите измити и нарязани на едро зеленчуци. Посоляваме и поръсваме със зехтин.

3. Слагаме да се запекат на умерена фурна за 30-40 мин. След това приготвяме дресинг от счуканите скилидки чесън, сол, подправките, зехтин и оцет.

4. Срязваме картофите леко и ги натискаме с решетъчна лъжица, за да се отворят. Поливаме всички зеленчуци с дресинга и оставяме да се допекат за още 10-15 мин. или до готовност.