Лучени кръгчета с оризово брашно

Продукти

  • 100 г оризово брашно
  • 375 мл бира
  • 120 г бяло брашно
  • 3 глави лук
  • 2 яйца
  • 750 мл прясно мляко
  • 0,5 ч.л. сол
  • олио
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме двата вида брашно и солта в купа.
  2. Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
  3. Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
  4. Оставяме сместа да "почине" най-малко 30 минути. 
  5. Обелваме лука и го нарязваме на шайби с дебелина 1 см.
  6. Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
  7. Така потопени шайбите ги оставяме за 1 час. 
  8. В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
  9. Отцеждаме лучените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
  10. Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
  11. Изпържените лучени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 
  12. Сервираме веднага.