Кус-кус със зеленчуци

Продукти

  • сол
  • магданоз
  • 2 моркова
  • 6 мариновани сушени домати
  • 2 червени чушки
  • 1 стрък праз лук
  • 2 ч.ч. кус-кус на barilla
  • 1 тиквичкa
  • черен пипер
  • зехтин
  • 2 стръка мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 4 ч.ч. пилешки бульон

Време: 20
Ниво: лесно

Large kus kus sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме зеленчуците. Празът и морковите нарязваме на кръгчета, а тиквичките и чушките на малки парченца. Поливаме ги с малко зехтин и сол.

2. Загряваме тиган и слагаме зеленчуците на порции, за да се запекат. Целта е да са запечени и леко хрупкави, като се запичат за около 3-4 минути, докато станат златисти.

3. Слагаме зеленчуците в чиния и в същия тиган слагаме малко зехтин, нарязаните на ситно скилидки чесън и мариноватите сушени домати, нарязани на парченца. Добавяме и стръковете мащерка, малко сол и задушаваме с малко вода за около 1-2 минути.

4. Добавяме кус-куса и бъркаме още за около 1-2 минути, докато поеме мазнината. След това добавяме горещия пилешки бульон и оставяме да къкри на слаб огън, като бъркаме. Кус-кусът става готов за около 5 минути.

5. Сваляме от котлона и покриваме с капак, за да поеме добре течността и леко да се охлади. Кус-кусът трябва да стане със зърнеста структура. Сервираме като отдолу правим канапе от кус-кус, а отгоре слагаме запечените зеленчуци. Поръсваме с нарязан магданоз.