Китайска туршия

Продукти

  • 3 броя люти чушки
    зелени , нарязани на тънки кръгчета
  • 2 ч.л. червен пипер
    лют
  • 170 г оцет
  • 170 г захар
  • 60 г сол
    или на вкус
  • 6 скилидки чесън
  • 3 кг. зеле
  • 2 моркова
    нарязани на лентички

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците. 
  2. Добавяме всички подправки, разбъркваме без да ги мачкаме и оставяме да предстои 12 часа.
  3. Туршията е готова за консумация. 
  4. Съхраняваме я хладилник, защото в нея няма консервант и на топло ще се развали.

Съвет: По желание, преди сервиране може да "поръсим" с малко соеви кълнове.