Киш с картофи, грах и чушки

Продукти

  • 2 червени чушки
  • 30 г грах
    от консерва
  • 0,5 ч.ч. прясно мляко
  • 0,4 ч.ч. морска сол
  • 0,3 ч.ч. бяло брашно
  • 0,4 ч.ч. овесено брашно
  • 6 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • 6 картофа
  • 1 ч.ч. сирене "моцарела"
    настъргано
  • 1 ч.ч. кашкавал
    настърган
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Обелете и нарежете картофите, и ги сложете да се сварят за около 10 минути в подсолена вода. 
  2. След това отстранете тенджерата от котлона и изцедете картофите. 
  3. Нарежете чушките, лука, чесъна и след това ги запържете в малко зехтин или олио. 
  4. В дълбока купата смесете овесеното брашно, бялото брашно и морската сол. 
  5. След това добавете яйцата с разбъркване, докато сместа стане хомогенна. Пак с разбъркване, постепенно добавете и млякото. Към получената смес прибавете и запържения лук, сиренето, кашкавала и грахта. Разбъркайте леко сместа. 
  6. Изберете тава за печене и я намажете със зехтин. Наредете на дъното картофите, след което изсипете получената смес върху картофите. 
  7. Печете около 50 минути в предварително загрята фурна. 
  8. След като кишът е готов го оставете да поизстине леко. 
  9. Сервирайте със свежа салата по избор.