Close search

Кисело зеле

3.9
от общо 132 гласа
Време: 3 дни и 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 100

Кисело зеле photo-credit Кисело зеле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме външните листа на зелето и го измиваме. Срязваме кочана накръст.
  2. Смесваме солта с бензоата и започваме да редим зелките в бидона с кочаните нагоре.
  3. Слагаме един ред зелки, поръсваме със солта, слагаме и нарязания на парчета по дължината хрян. Така редуваме докато напълним бидона.
  4. Оставяме зелето да преседи така 2-3 дни и след това допълваме бидона с вода. Слагаме царевицата, главите стар лук, измити с люспите и малката глава червено зеле. Притискаме с малка дъсчица и затискаме отгоре с гранитен камък.
  5. Поставяме бидона в прохладно помещение и претакваме всеки ден в продължение на 1 месец.

* Продуктите са за 100 л бидон.

3 Коментара

  1. Small
    One Line Draw

    Трябва да се намери гранитен камък, за да стане като "one line draw" перфектно подредено. Дали ще стане толкова вкусно?

  2. Small
    Master Chef

    Според мен ролята на бензоата е да го държи по-дълго време и да не се разваля...

  3. Small
    Master Chef

    Много добра рецепта, благодаря!! Ще се затрудня само с намирането на гранитен камък :)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност