Картофено пюре с бекон

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 3 стръка магданоз
  • 60 г бекон
  • 5 картофа

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме. 
  2. Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко. 
  3. Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно. 
  4. Запържваме бекона и го добавяме към пюрето. 
  5. Нарязваме на ситно магданоза и с него поръсваме пюрето преди сервиране.