Картофени палачинки

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 15 г копър
  • 5 картофа
  • 3 яйца
  • 4 с.л. брашно

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и смиламе картофите с месомелачка или на най-ситното ренде, изцеждаме ги леко, добавяме яйцата, брашното, копъра и сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
  2. В тиган загряваме малко мазнина, оформяме картофеното тесто с лъжица във формата на палачинка (с големина по избор, но не по-дебели от 1 см.) и поставяме в тигана. 
  3. Печем по 6-7 минути от всяка страна (да не са препечени, защото стават твърди). 
  4. Сервираме веднага, по желание гарнирани с кисело мляко или сирене.