Картофена крем супа със сьомга

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 120 г пушена сьомга
    или печена, по избор
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 бульона
    , зеленчукови
  • 1 ч.л. розмарин
  • 2 моркова
  • 125 г масло
  • 8 картофа

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните и малко масло.
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме.
  5. През това време добавяме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
  7. Добавяме сьомгата и сервираме.