Close search

Карагьоз на фурна с чеснов сос и магданоз

5.0
от общо 126 глас
Време: 55
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Карагьоз на фурна с чеснов сос и магданоз photo-credit Вкусен карагьоз на фурна

Продукти

Начин на приготвяне

1. Карагьоза се нарязва на тънки ресни от двете страни. Посоляваме го на вкус със сол, риган и зехтин и го слагаме във фурната за около 45 мин., а може да го изпечете и на скара.

2. Соса за 4 риби приготвяме като стриваме наситно 3-4 скилидки чесън, разбъркваме чесъна в зехтин, за да стане на каша. Добавяме сол на вкус, изцеждаме един лимон и смесваме с кашата. Разбъркваме добре и добавяме малко топла вода, за да се разреди.

3. Накрая нарязваме наситно магданоз и го слагаме в соса. Разбъркваме добре и поливаме рибата обилно.

4. Оставяме рибата да попие соса за около 5 минути и е готова за консумация.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност