Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре

Продукти

  • зехтин на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 25 г масло
  • сол на вкус
  • 3 бр. картофи
  • 20 г прошуто
  • 30 г шам-фъстък (суров, без черупки)
  • 200 г сьомга филе

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large file ot syomga s sham fastak proshuto chips i kartofeno pyure

Начин на приготвяне

  1. Счукваме шам-фъстъка на дребно, след което подправяме сьомгата със сол и пипер, и от едната страна я овалваме в счукания шам-фъстък. 
  2. Взимаме прошутото и го запържваме в зехтин, след което изпържваме и рибата. 
  3. Картофите ги правим на пюре, върху което прибавяме сьомгата и накрая  декорираме с готовият чипс от прошуто.

* Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре може да опитате в ресторант Background.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).