Фарфале с печен доматен сос

Продукти

  • мащерка
  • 150 г моцарела
  • 150 г кашкавал
  • риган
  • сол
  • пресен босилек
  • 5 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 200 г чери домати микс цветове
  • 4 сушени домати
  • 1 голям розов домат
  • 400 мл доматен сос
  • 1 пак паста фарфале

Начин на приготвяне

1. На дъното на тавичка слагаме зехтин, нарязаните на шайби пресни домати и нарязани на парченца сушени домати. Добавяме скилидките чесън, нарязани на дължина, подправките и доматения сос. Слагаме в загрята фурна на 200 градуса, докато сместта започне да се сгъстява и се получи лек загар по краищата на тавичката.

2. Сваряваме пастата в подсолена вода, според указанията и я прецеждаме.

3. Когато сосът е изпечен, добавяме прецедената паста разбъркваме добре. Добавяме нарязаната на парчета моцарела. Сервираме с настърган кашкавал и пресен босилек.