Close search

Еклери с ванилов крем

4.4
от общо 141 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 15

Еклери с ванилов крем photo-credit Изненадващо лесни за приготвяне и много вкусни еклерчета с ванилов крем

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За еклерите: Слагаме водата и олиото да заврат на котлона, след това добавяме брашното и бъркаме няколко минути, докато стане гъста смес. Махаме от котлона и оставяме да изстине.
  2. След като сместа изстине, едно по едно добавяме яйцата, като след всяко разбъркваме добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
  3. С помощта на лъжица, гребваме малко от сместа и поставяме в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или сме намаслили или сме покрили с хартия за печене. 
  4. Печем еклерите в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.
  5. За крема: Слагаме млякото със захарта да заврат. Добавяме размитото с малко вода брашно. След това бъркаме непрекъснато няколко минути, прибавяме и маслото, и бъркаме още няколко минути. Накрая добавяме ванилията.
  6. Вече поизстиналите еклери разрязваме внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка ги пълним с крем. 
  7. Готовите еклери поръсваме с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност