Домашна фокача с Кумато
Ниво: лесно
Порции: 5
Продукти
- риган
- босилек
- 150 г мини домати кумато
- 7 г суха хлебна мая
- 10 г захар
- 350 мл вода
- 10 г сол
- 300 г брашно от твърда пшеница
- 200 г бяло брашно
Начин на приготвяне
1. Смесете и объркайте брашното и солта. В центъра добавете водата, захарта и маята. Разбърквайте равномерно до хомогенност. Покрийте с кърпа и оставете сместа за 10-15 минути.
2. Започнете да месите с леко намазнени ръце. Когато тестото стане меко и еластично, го оставете да втасва до удвояване на обема (приблизително 1 час).
3. Разтегнете го според съда, в който ще се пече. Направете малки дупки с палец и в тях поставете разрязаните наполовина мини домати Кумато, като ги разпределите равномерно върху повърхността на тестото. Поръсете с подправки на вкус и полейте със зехтин. Оставете фокачата да почива за 10 минути, преди да я сложите във фурната.
4. Печете 5 минути при 240°C и след това понижете до 220°C за още 15 минути. След изпичане изчакайте 5 минути, за да изстине, преди да консумирате.
принтирай
приготви
добави в любими
2 Коментара
Great post, you have pointed out some good details , I besides believe this s a very fantastic website. toca absolvire
Use hands that have been gently lubricated to begin kneading. Once the dough is elastic and soft, let it rise for about an hour to double in size. - palm tree removal auckland