Домашен кекс с тиква

Продукти

  • 1 ч.л. сода
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер
  • 0,5 ч.ч. тиква , сварена и пюрирана
  • 2 ч.ч. брашно или колкото поеме
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. натурално какао

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large domashen keks s tikva

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Прибавяме пюрето от тиква и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
  4. Разделяме сместа на две части. В едната прибавяме какаото и разбиваме добре.
  5. Изсипваме сместа, като ги редуваме, в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).