Чорбаджийска чорба

Продукти

  • 1 глава червено цвекло
  • 2 домата
  • 2 глави лук
  • 2 чушки
  • 2 картофа
  • 2 моркова
  • 1,5 кг. телешки джолан
  • 1 глава целина
  • 1 стрък целина
  • 8 гъби
  • 3 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 клонче чубрица
  • 10 зърна черен пипер
  • 6 маслини
    зелени
  • 1 „гвоздейче“ карамфил
  • 1 ч.л. джинджифил
    смлян
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. вино

Начин на приготвяне

  1. В по-голямо гърне слагаме добре почистения, измит и нарязан на късове джолан, морковите, картофите, чушките, лука, доматите, цвеклото и целината - всичко нарязано на кубчета. След тях поставяме нарязаните на ивички гъби и всички останали изброени продукти. Заливаме с виното и 2 чаени чаши вода. 
  2. Капака на гърнето залепваме с тесто и слагаме супата на много слаба фурна за цяла нощ. 
  3. На сутринта отхлупваме гърнето, отстраняваме костите на джолана, а месото нарязваме на късчета.
  4. Сервираме чорбата гореща.