Close search

Супер храните за есента

Супер храните за есента Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здраве. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитета, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

- Джинджифил - това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

- Круши- сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.

- Карфиол- сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни

- Тиква- сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.

- Ряпа- чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин Ц, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.

1 Коментар

  1. Small
    Queenie23

    Your post is truly exceptional, brimming with insightful perspectives that capture attention. Commercial Water Hauling

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност