Close search

Пет култови десерта на цени от 1969 г.

Пет култови десерта на цени от 1969 г. Сладкиши от соцвремената за носталгично настроените Photo credit sticker

Пет култови десерта по цени от 1969 г. предлагат от ваканционно селище Албена (Albena.bg) през юли и август в панорамния кафе-бар на 15-ия етаж на хотел "Добруджа".

Сладкишите са дело на главния майстор-сладкар Тодор Тодоров, а поводът - 45-годишнината на курортния комплекс, споделят още колегите от bulevard.bg.

Най-скъпо излиза парчето "Гаруш оригинал" - 2,80 лв. Разказват, че тортата с наситен шоколадов вкус е създадена у нас, след като известната в началото на XX век чешка сладкарница на столичния бул. "Дондуков", собственост на чеха Панах преминава в ръцете на унгарци. Името на единия от новите собственици било Гаруш и тъкмо за него се предполага, че е и автор на тортата.

В юбилейното меню са още: плодова мелба "Фриско" (1,86 лв.), шоколадов плезир (1,53 лв.), кралска целувка с крем от тахан халва (1,85 лв.), баварски крем оригинал (2,26 лв.), приготвен по класическата рецепта - с ром, бадеми и стафиди, гарниран със сметана и орехови ядки.

Снимка: albena.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност