Close search

На Коледа със Сандра от "Гладни момичета"

На Коледа със Сандра от "Гладни момичета" На Коледа със Сандра от "Гладни момичета" Photo credit sticker

За какво си гладна?
За силни усещания.

Кое е най-екзотичното ястие, което си опитвала?
Пържена медуза.

Пиле тепаняки или шопска салата?
И двете.

Има ли място по света, където се чувстваш като у дома си... освен в дома ти?
New York - state of mind.

Какво трябва да ти сготви един мъж, за да те спечели? Или пък къде да те заведе?
Нещо с много шоколад! Из целия свят, но и някое заведение с хубава гледка става :)

Честно, има ли по-хубаво занимание от това да пътуваш и на всичкото отгоре да ядеш вкусни неща?
С добавка от малко любов и много изкуство напълно удовлетворява мечтите ми.

Има ли ястие, което не можеш да се накараш да опиташ?
Не. Аз съм авантюристка и обичам да рискувам.

Има ли ястие, което да е разбило на пух и прах очакванията ти?
Соления белгийски шоколад.

Къде ще посрещнеш новата година?
Още не знам, има време до тогава.

Какво искаш да ти се падне от баницата с късметите?
Каквото и да се падне ще се радвам.

Представи си следната ситуация – отваряш хладилника, а вътре има само артишок, яйца, краставица, кренвирш и горчица. Какво ще сготвиш?
Нещо средно между английска закуска и омлет ще свърши работа краставицата оставям за десерт със захар.

Имаш отношение към добрата храна. Ще споделиш ли с нас любимата си рецепта?

Ароматни пилешки бутчета 

Продукти: 

6 пилешки бутчета
3 лъжици мед
3 лъжици тъмен соев сос
2 портокала
млян черен пипер
сол
индийско орехче
сух розмарин
зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете портокала наполовина. Едната половина изстискайте, другата нарежете на тънки кръгчета. Направете марината от сока от половин портокал, меда, соевия сос и подправките. Оставете да се мариноват 2 часа. Подредете бутчетата в тавичка. Залейте с малко зехтин за готвене. Върху всяко бутче поставете по един резен портокал. Пече се в умерена фурна, около час и половина. Гарнирайте със свежа салата, картофено пюре и няколко резена портокали.

Автор и снимка: Нина Тодорова, kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност