Close search

Как пролетта променя човека?

Как пролетта променя човека? Пролетта не е просто промяна на сезона, променя се драстично и температурната разлика навън, настъпват промени в организма и характера при хората. От една страна е пробуждането на природата, а от друга - натрупаната умора от дългите студени месеци и от време на време, произтичащи хронични здравословни проблеми. Защо се случва това? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

"Тъмната" страна на пролетта

Официално науката не признава сезонна депресия, но практиката показва, че пролетта се отразява на човешкото тяло. Симптомите на пролетната депресия са много - раздразнителност, безпокойство, тревожност, ниско самочувствие понякога, промяна на настроението, умора, намалена работоспособност. И тогава е по-важно от всякога сами да си дадем сметка, че състоянието ни е такова не от заболяване, а е просто един малък период от меланхолия.

Хормонална "буря"

Покачването на температурите през пролетта влияе на хормоните. И всичко това е, защото черния дроб намалява своята активност, увеличават се нивата на хормоните в кръвта. Хормоните, в това число и половите, създават усещане за еуфория и силно желание за размножаване. Поради това, през пролетта по-често се случват бурни любовни романси. Ето защо, пролетта е време на повишена общителност и желания.

Насищане с кислород

През пролетта рязко се промяня състава на въздуха, който сме дишали през зимата. През пролетта земята започва да диша, в подготовка за пробуждането, започва повишено отделяне на кислород във въздуха. Тези повишени нива на кислород буквално упойват и намаляват мозъчната функция.

"Инстинкт" на кокичето

През пролетта, много хора започват да изпитват неистово желание да се променят. Например, започваме да обръщаме повече внимание на собственото ни здраве, или започваме да мислиз за диети и отслабване. Ето защо, в първите месеци на пролетта в почти всички спортни зали напливът на спортиващите е най-голям.

Пролетта е най-подходящия сезон за пречистване на тялото и детоксикация на токсините, натрупани в нашето тяло през зимата. Така че това е времето, когато е най-добре да се замислим за вътрешната чистота на организма и да се погрижим за фигурата си.

Изключително добре е да се прави периодична детоксикация на организма и на дебелото черво, което ще подобри значително способността на тялото да се освобождава от метаболитните отпадъци и ще повиши усвояемостта на нутриентите от храната.

Но най-напред, нека да си поговорим за предимствата на пречистване на организма – предимствата на детоксикацията.

Има много причини, поради които се нуждаем от детоксикация, главно свързани с нашето здраве, жизненост и подмладяване, за да предотвратим по-нататъшни проблеми със здравето. Детоксикацията ни помага да се чувстваме по-продуктивни и креативни. Също така е полезна и за тези, които искат да намалят теглото си, въпреки, че това не е основната и цел.

Какво се постига с пролетното пречистване на организма?

    превенция на заболяванията;

    пречистване на организма;

    почивка на органите и системите;

    подмладяване;

    загуба на тегло;

    подобряване състоянието на кожата;

    забавяне процесите на стареене;

    подобряване на репродуктивните функции;

    увеличаване на жизнените сили и енергия;

    борба с умората;

    координация с природата.

Източник: green-master.eu

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност