Close search

Есенни рецепти за малки и големи

Есенни рецепти за малки и големи Есента дойде и носи със себе си много вкусове и цветна палитра, стоплящи сърцето в студените дни. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако за мнозина краят на лятото е предизвикателство, в действителност есента е сезон, който има какво да ти предложи, особено по отношение на разнообразието от ястия и храни. Есенните рецепти са изключително богати на вкусове и цветове, характерни за любимия на мнозина художници и писатели сезон.

В този материал сме подготвили няколко есенни рецепти, включващи типични за сезона продукти, които ще допринесат за засилването на имунитета, силно необходими за предстоящите зимни месеци.

Вкусна супа за студените дни

В тази вкусна, кремообразна супа сме събрали най-апетитните съставки за сезона: сладко-кисела тиква, зеле, което ще придаде решителна нотка на ястието, нежен, маслен, шарен боб и вълнуващо хрупкави орехи - Често тези продукти могат да бъдат открити в брошурата с актуални промоции.

Комбинирай есенната супа с ароматни, домашно изпечени крутони, за да завършиш това ястие по най-вкусния начин.

Необходими продукти: 

● 850 г тиква
● 500 г пресен шарен боб
● 500 г зеле
● 100 г праз лук
● 2 л зеленчуков бульон
● Дафинов лист
● Розмарин
● Зехтин
● Сол
● Черен пипер 

Начин на приготвяне: 

За да направиш тази супа, започни с почистването и нарязването на тиквата на кубчета с размер 2 см. Клонките розмарин и дафинов лист се връзват с конец, за да е по-лесно изваждането им впоследствие. След като се почисти, пресният шарен боб се добавя към нарязания на едро праз. В голям тиган се слага зехтинът, добавят се нарязаните праз и зеле, като се оставя да се задушат за около 1 минута. След като празът се задуши, се добавят тиквата и боба. Всичко се изсипва в тенджера, останалото количество бульон също се използва.

Добавя се връзката с розмарина и дафиновия лист. Готви за около два часа, като от време на време се разбърква. След като се премахне връзката с подправки, се овкусява със сол и черен пипер. Докато супата стане напълно готова, се приготвят крутоните и орехите. Ореховите ядки могат да се запекат на фурна или тиган, докато променят своя цвят.

В крайна сметка резултатът е вкусна, ароматна и топла супа, която ще се превърне в един от любимците за сезона. Пазаруването на изгодни цени в хипермаркети Kaufland България може да ти даде и други идеи какво да добавиш в тази супа, тъй като би се комбинирала добре и с други сезонни зеленчуци, които са налични в хипермаркета.  
 

Тиквени сладки

Предлагаме ти чудесна идея за неустоимо ароматни и питателни есенни сладки без масло и лактоза. Те са изключително меки, с нежен вкус и са идеални за закуска или междинно хранене за малки и големи. С посочените съставки могат да се приготвят около 18 сладки,12 мъфина или един блат за торта с диаметър 20 см. Може да оставиш тестото натурално, но за да стане още по-вкусно, го раздели в две купи и в едната добави парченцата шоколад, а в другата сушени плодове, орехи, бадеми или лешници.

Необходими съставки: 

● 200 г почистена тиква
● 150 г кокосова или бяла захар
● 2 яйца
● 180 г брашно
● 100 мл олио
● 2 чаени лъжички бакпулвер

Начин на приготвяне:

Тиквата се нарязва на ситно и се пасира с помощта на блендер или пасатор, като се добавя олио до получаване на гладка смес. В купа се разбиват яйцата със захарта, за около 4 минути, докато станат на пяна. Добави разбърканата тиквена смес, пресятото брашно с бакпулвера и разбъркай за кратко, колкото да поеме брашното. Щом тестото е готово, може да се остави по оригинална рецепта или да се обогати вкуса със сушени плодове, ядки или шоколад.

Сместа се изсипва в подходящ съд и се пече в предварително загрята фурна на 180°С за около 18 минути, като преди да се извади от фурната се проверява с клечка за зъби, която трябва да излезе суха от сладкиша. Оставя се да се охлади за 10 минути. Тези вкусни сладки са чудесна комбинация с чаша чай и любима книга, или филм. Нима има по-добър начин да прекараш един есенен ден у дома?

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност