Зелена салата с червено зеле

Продукти

  • 1 зелена салата
    средно голяма
  • 1 краставица
  • 240 г червено зеле
  • 50 г гъби
    от буркан
  • 1 морков
  • 60 г рукола
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салатка и червеното зеле. Поставяме ги в голяма купа.
  2. Почистваме и измиваме руколата, и я прибавяме към зелената салата.
  3. Измиваме и почистваме моркова и го рендосваме. 
  4. Измиваме и нарязваме краставицата. 
  5. Изцеждаме и нарязваме гъбите. Добавяме ги към купата заедно с останалите зеленчуци.
  6. Прибавяме зехтина, оцета и сол на вкус.
  7. Разбъркваме и сервираме.