Запечен патладжан с шунка и сметана

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разрязваме патладжаните на половина и правим разрези с нож в средата. Така по-лесно ще отделим месестата част. Слагаме ги в микровълновата на висока степен за 7 минути.

2. Междувременно нарязваме всички зеленчуци на дребно. Нарязваме и шунката на кубчета и я запържваме до златисто.

3. След като патладжаните са изстинали, с помощта на малка лъжица премахваме средата, за да могат да се напълнят.

4. Нарязаните зеленчуци запържваме в тиган с малко олио и добавяме средата на патладжана. Запържваме за още няколко минути, като подправяме със сол и черен пипер.

5. Добавяме запържената шунка към зеленчуците и добавяме готварската сметана. Готвим няколко минути.
Напълваме патладжаните с получената смес, поръсваме ги с кашкавал и печем на предварително загрята футна на 180 градуса за 10 минути