Задушени патладжани

Продукти

  • 5 листа целина
  • 0,5 връзка магданоз
  • 120 г олио
  • 5 скилидки чесън
  • 300 г домати
  • сол
    на вкус
  • 250 г чушки
    пиперки
  • 600 г патладжани

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме патлажданите на кръгчета.
  2. Поставяме ги за 30 минути в солена вода, отцеждаме ги.
  3. През това време нарязваме чушките, чесъна, магданоза и листата целина.
  4. Нарязваме патладжаните и започваме да редим: патлаждани, между тях слагаме нарязаните чушки, магданоз, чесън и листа целина, омесени със сол, и после ред домати на кръгчета и така три пъти.
  5. Най-отгоре поливаме с олио и задушаваме на тих огън (да стане на мазнина). 
  6. Поднасяме ястието студено.

Съвет:

По желание, може да гарнираме с прясно нарязан колбас.