Японска червена супа с водка

Продукти

  • 1 с.л. пресен босилек
  • черен пипер
  • 1 с.л. захар
  • 600 мл доматен сок
  • 600 мл пилешки бульон
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 червени чушки
  • 4 с.л. сметана
  • 2 с.л. соев сос лайт
  • 2 с.л. водка
  • 1 домат

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large kikkoman 9

Начин на приготвяне

1. Слагаме чушките, чесъна, лука, бульона, доматения сок, захарта и соевия сос в тиган и оставете течността да заври.

2. Намаляваме температурата на котлона, покриваме тенджерата с капак и готвим 15-20 минути на слаб огън. Пасираме супата като я  подправяме с черния пипер, босилека и водката.

3. Сервираме супата топла, украсена с лъжица сметана, резенче домат и листенца босилек.