Телешко месо с пресни гъби

Продукти

  • 750 гр телешко месо
  • 200 гр бейби моркови
  • малка глава целина
  • глава лук
  • 300 гр гъби
  • сол
  • черен пипер
  • половин чаша краве масло
  • 4 скилидки чесън
  • магданоз

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото и го заливаме с гореща вода и го слагаме да заври. Като омекне добавяме нарязаните моркови, целина и лук.

2. Измиваме гъбите (най-добре да ги изчеткаме само с четка). Задушаваме ги с маслото и скилидките чесън и черен пипер и доливаме малко от бульона.

3. След като месото се свари, го добавяме при гъбите и оставяме да се задуши. 

4. Сервираме в голяма чиния, като за гарнитура използваме морковите и целината, можем да приготвим и картофено пюре и грах задушен в масло. Украсяваме със стръкчета магданоз.