Телешки стек с ароматни билки
|
Продукти
-
25
г
риган
пресен, ситно нарязан
-
2
с.л.
зехтин
-
3
г
черен пипер
-
1
с. л.
червен пипер
-
3
скилидки
чесън
, обелени и смачкани
-
20
г
розмарин
-
20
г
мащерка
прясна, ситно нарязана
-
20
г
босилек
пресен, ситно нарязан
-
800
г
телешко филе
, нарязано на стекове
|
Време: 24 ч. и 25
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В купа смесваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна.
- Втриваме ги добре в стековете и ги завиваме с фолио.
- Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
- Изваждаме и изпичаме на скара.
- Сервираме стековете със свежа салата по избор.
|