Телешки стек с ароматни билки

Продукти

  • 25 г риган пресен, ситно нарязан
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 г черен пипер
  • 1 с. л. червен пипер
  • 3 скилидки чесън , обелени и смачкани
  • 20 г розмарин
  • 20 г мащерка прясна, ситно нарязана
  • 20 г босилек пресен, ситно нарязан
  • 800 г телешко филе , нарязано на стекове

Време: 24 ч. и 25
Ниво: лесно

Large teleshki stek s aromatni bilki

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна. 
  2. Втриваме ги добре в стековете и ги завиваме с фолио. 
  3. Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
  4. Изваждаме и изпичаме на скара. 
  5. Сервираме стековете със свежа салата по избор.