Телешки кюфтета на скара

Продукти

  • 0,5 ч.л. чесън
    на прах
  • 1 ч.л. риган
  • 110 мл прясно мляко
  • 2 глави лук
  • 1 филия хляб
  • 800 г телешка кайма
  • 1 с.л. сос "уорчестър"
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. босилек
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, натрошената филия хляб, прясното мляко, соса Уорчестър, разбитото яйце и подправките. Размесва се добре и се оформят кюфтета. 
  2. Кюфтетата се редят върху тавичка, покрита с алуминиево фолио, без да се допират. Пекат се на загрята скара около 50-60 минути. 
  3. Сервират се със свежа салата.