Талята върху пица

Продукти

  • 300 г говеждо бон филе
  • 0,5 кг. тесто за пица*
  • 200 г червен лук
  • 100 мл. балсамов оцет
  • 200 мл. зехтин
  • 50 мл. соев сос
  • 100 г магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • 1 яйце
  • 80 мл. доматена паста
  • черен сусам
  • бял сусам
  • 50 г пармезан
  • 100 г рукола

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large talyata varhu pitsa

Начин на приготвяне

  1. С малко брашно разстиламе тестото. По края намазваме с доматен сос. Поръсваме със сусам.
  2. Намазваме в средата с жълтък и печем във фурната. 
  3. В тиган без мазнина запичаме говеждото бон филе. Като е готово, го завиваме във фолио. За соса: нарязваме червен лук и магданоз. 
  4. Сипваме ги в купа и добавяме зехтин, балсамов оцет и черен пипер. 
  5. Нарязваме месото на много ситно. 
  6. Изваждаме пицата и слагаме рукола, месото, соса, настърган пармезан и накрая зехтин. Сервираме.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".