Талиатели със сметанов сос и сьомга

Продукти

  • 100 г синьо сирене
    , настъргано
  • 20 г зелен лук
    , ситно нарязан
  • сол
  • 200 г заквасена сметана
  • 3 с.л. зехтин
  • 220 г талиатели
  • 100 г сирене
    - бяло или друг вид краве сирене, настъргано
  • 100 г пушена сьомга

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиателите според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
  2. В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
  3. Прибавяме настърганите сирена. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
  4. В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме лука и разбъркваме добре.
  5. Сервираме в подходяща чиния и гарнираме със сьомгата, по желание и с малко пармезан.