Сьомга с портокал

Продукти

  • черен пипер
  • 2 с.л. масло
  • сол
  • 1 с.л. брашно
  • 500 гр. сьомга
    охладено филе
  • 50 мл. бяло вино
  • 1 портокал
  • 20 мл. портокалов сок

Начин на приготвяне

  1. Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
  2. Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме. 
  3. Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни. 
  4. Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
  5. Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
  6. Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).