Сьомга с ориз в тесто

Продукти

  • пипер
  • сол
  • магданоз
    или копър
  • 1 гл. лук
  • 3 яйца
  • 250 г ориз
    сварен
  • 300 г сьомга
  • за тестото:
  • 1 яйце
    за намазване
  • сол
  • 35 мл. вода
  • 2 жълтъка
  • 200 г брашно
  • 200 г масло
  • 50 г масло
  • магданоз
    или копър

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза и яйцата. 
  2. За тестото: Сипваме брашното в купа и добавяме маслото. 
  3. Прибавяме жълтъци и сол. 
  4. Размесваме всичко да се получи тесто. Поръсваме с брашно и го разточваме. 
  5. Нарязваме лук на ситно и го запържваме в зехтин. 
  6. Нарязваме сьомгата и сварените яйца на две. 
  7. Слагаме тестото в тавичка, върху хартия за печене, и в средата сипваме ориза, отгоре нареждаме парченца сьомга. 
  8. След това допълваме с лук, ориз, сьомга и накрая сварените яйца. 
  9. Счупваме едно яйце и намазваме краищата на тестото.
  10. Завиваме на руло, дупчим на места с вилица и печем във фурната. 
  11. Нарязваме готовото руло на парчета, сервираме и заливаме с разтопено масло и копър.