Сьомга на фурна върху подложка от ориз

Продукти

  • 1 к.л. пикантина или вегета за ориза
  • 2 с.л. масло
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 0,5 лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г ориз
  • 400 г филе от сьомга
  • 20 г подправка за риба

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large syomga na furna varhu podlozhka ot oriz

Начин на приготвяне

  1. Измиваме филето и го осоляваме и поръсваме с подправката за риба. Слагаме го върху хартия за печене и доливаме малко вода. Печем на 180 градуса, около 20 минути.
  2. През това време сваряваме ориза и го прецеждаме. Добавяме настъргана лимонова кора, подправката за ориза и маслото.
  3. Изцеждаме лимона, добавяме малко зехтин и поливаме ястието, след като сме го сервирали.