Свинско печено с чесън

Продукти

  • 0,5 ч.л. босилек
  • 0,5 ч.л. чубрица
  • 0,5 ч.л. розмарин
  • 2 глави чесън
  • 30 мл. соев сос
  • 40 мл. сос "уорчестър"
  • 1 кг. свинско месо
  • 50 мл. кетчуп
  • сол на вкус
  • пипер едросмлян микс, на вкус

Време: 2 ч. и 60
Ниво: лесно

Large svinsko pecheno s chesan

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме месото от ципите.
  2. Мариноваме го с уорчестър соса, соевия сос, втриваме подправките и го намазваме с кетчупа.
  3. Почистваме и нарязваме чесъна. Добавяме го към месото. 
  4. Оставяме да престой покрито в кутия около 2 часа.
  5. След това го поставяме в тава и добавяме 1-2 пръста вода за да не загори.
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).
  7. След изпичане го покриваме с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.

Съвет: 

За гарнитура може да ползваме печени картофки.