Свински гърди с кисело зеле

Продукти

  • 1 кисела зелка
    средно голяма
  • 2 с.л. олио
  • 800 г свински гърди
  • за марината:
  • 0,5 ч.ч балсамов оцет
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 8 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Смесваме всички продукти за маринатата и ги кипваме на котлон.
  2. С така приготвената марината заливаме месото и го оставяме да престой 4 часа.
  3. Нарязваме зелето, добавяме му 2 сл.л олио и го разбъркваме добре.
  4. В тавичка разстламе зелето и върху него слагаме изцедените от марината свински гърди.
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 2 часа и 20 минути.