Сурова туршия

Продукти

  • 2 кг. карфиол
  • 2 кг. моркови
  • 3 кг. чушки
  • 2 глави чесън
  • 1 връзка копър
  • 1 глава целина
    с листата
  • за марината:
  • 6 аспирина
    счукани
  • 250 мл. оцет
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Измиваме чушките и махаме дръжките им.
  2. Измиваме, обелваме и нарязваме на едро морковите.
  3. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички.
  4. Обелваме чесъна, нарязваме целината и копъра.
  5. В буркан смесваме всички продукти за маринатата. След като аспиринът се е разтворил добре, слагаме всички продукти и доливаме буркана с вода.
  6. Така затвореният буркан обръщаме 10 дни.

*продуктите са за 3-литров буркан