Стек с ароматни билки

Продукти

  • 20 г риган
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 г черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 4 скилидки чесън
    , обелени и смачкани
  • 800 г телешко филе
    , нарязано на стекове (или свинско филе, нарязано на стекове)
  • 35 г розмарин

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме солта, черния, червения пипер, ригана, розмарина и чесъна. 
  2. Втриваме ги добре в стековете и ги завиваме с фолио. 
  3. Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
  4. Изваждаме и изпичаме на скара. 
  5. Сервираме стековете със свежа салата по избор.