Спагети с доматен сос и кюфтета

Продукти

  • 1 филийка хляб
    , сух
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
    за кюфтетата, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън
    за кюфтетата, ситно нарязан
  • 500 г кайма
    или мляно месо
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 3 стръка магданоз
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. кимион
  • 400 г спагети
  • 1 с.л. лютеница
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. брашно
  • 5 г магданоз
    , пресен
  • 5 г босилек
    , пресен

Начин на приготвяне

  1. Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
  2. Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
  3. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме  на дъното на дълбока купа.
  4. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
  5. Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. 
  6. След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
  7. В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
  8. Сервираме спагетите поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз.