Солени мъфини

Продукти

  • 3 стръка магданоз
  • 150 г шунка
  • 60 г кашкавал
  • 2 стръка зелен лук
  • 60 г сирене
  • 1 ч.л. сода
  • 200 г кисело мляко
  • 30 мл. олио
  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на дребно шунката, лука и магданоза. 
  2. Настъргваме сиренето и кашкавала. 
  3. В купа разбиваме яйцата, добавяме олиото и киселото мляко, с предварително прибавената сода, за да шупне. Следват шунката, лука, магданоза, сиренето и кашкавала. Последно слагаме брашното. Разбъркваме на ръка и сипваме във формички за мъфини. 
  4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 минути.