Сладкиш "Крем карамел"

Продукти

  • 1 ч.ч. захар
    за карамелизиране
  • за крема:
  • 1 ванилия
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • за тестото/блата:
  • 2 с.л. какао
  • 0,5 ч.ч. прясно мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 1,5 ч.ч брашно
  • 2 яйца

Начин на приготвяне

  1. Карамелизираме захарта за карамела.
  2. В купа смесваме и разбиваме добре прoдуктите за крема и изсипваме сместа върху изстиналия карамел.
  3. В друга купа смесваме и разбиваме добре продуктите за тестото/блата и изсипваме внимателно върху сместа за крема. Трябва да разпределим максимално равно втората върху първата смес.
  4. Печем на водна баня, около 50 минути на 250 градуса.
  5. След като се изпече оставяме сладкиша да изстине и го поставяме в хладилник за около 10 часа.
  6. След това изваждаме и "обръщаме" от формата или тавата, в която сме пекли сладкиша и по желание, гарнираме заливайки с карамела и коктейлни череши.