Сладки Розички от бутер тесто

Продукти

  • 100 г вода
  • 100 г захар
  • 1 пакет бутер тесто
  • 2 червени ябълки
  • пудра захар за поръсване
  • 1 яйце

Време: 30
Ниво: лесно

Large sladki rozichki ot buter testo

Начин на приготвяне

1. Разстиламе бутер тестото. Препоръчваме да използвате прясното бутер тесто от Лидл, което е по-тънко разточено.

2. Нарязваме ябълките на две и не ги белим. Изчистваме от семената и ги режем на тънки полумесеци. Завираме на котлона водата със захарта и оставяме ябъките да заврят и омекнат.

3. Отделяме белтъка от жълтъка. Намазваме бутер тестото с разбития жълтък и го нарязваме на ленти около 5-6 см височина и 10 см дължина.

4. Нареждаме в горния край на лентата от бутер тесто резените ябълка, така че да се застъпват с издадената част нагоре.

5. Подвиваме долната част на лентата нагоре и после навиваме стегнато настрани, така че да стане като кошничка. Поставяме във формички за капкейк.

6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 мин или докато се зачервят приятно.

7. След като са готови, оставяме леко да се охладят, вадим от формичките и поръсваме с пудра захар, пресята през цедка.