Скариди с ориз и зеленчуци

Продукти

  • 100 гр моркови
  • 200 гр кафяви печурки
  • 50 мл олио
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 глава червен лук
  • 600 гр пресни скариди
  • 100 гр броколи
  • 1 червена чушка
  • 150 гр жасминов ориз
  • 50 гр масло
  • шафран
  • 100 гр соеви кълнове
  • сол
  • черен пипер
  • лимон

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large skaridi s oriz i zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. В дълбок тиган запържваме почистените и нарязани на лентички зеленчуци за около 6-8 мин., за да останат леко хрупкави. Добавяме соевия сос и махаме от котлона.

2. В отделен тиган запържваме почистените пресни скариди в малко масло, малко сол и черен пипер. Прибавяме ги към зеленчуците. Добавяме и соевите кълнове.

3. Сваряваме жасминовия ориз с щипка шафран, която добавяме към края на варенето. Прецеждаме и добавяме малко масло и сол. Настъргваме кората на лимона.

4. Сервираме като гарнитура към скаридите и зеленчуците. По желание може да поръсите с нарязан пресен магданоз.