Шоколадово суфле с "Бейлис"

Продукти

  • 230 г шоколад
    , натурален
  • 200 г масло
  • 6 яйца
  • 10 мл ликьор
    "Бейлис"
  • 270 г захар
  • 125 г брашно
  • 50 г какао
  • 8 ягоди
    , за гарниране

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното, какаото и ликьора. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намазняваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. Върху всяко поставяме по една почистена и подсушена ягода и сервираме веднага.