Шоколадов пудинг

Продукти

  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 80 г захар
  • 2 с. л. нишесте
    , пшенично
  • 0,5 ч.л. сол
  • 120 г шоколад
    с минимум 70% съдържание на какао, настърган

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка разбъркваме млякото и жълтъците.
  2. В купа поставяме захарта, нишестето и солта, и ги разбъркваме добре.  Прибавяме ги към тенджерката с млякото и жълтъците. 
  3. Поставяме сместа на огън и кипваме, като разбъркваме постоянно. 
  4. След около минута сваляме от огъня и прибавяме шоколада. Разбъркваме до еднородна смес. 
  5. Полученият пудин изсипваме в купички, охлаждаме и сервираме.