Шоколадов кекс с ягоди

Продукти

  • 200 г брашно
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сода
  • 1 ванилия
  • 5 яйца
  • 10 г ягоди
    , пюрирани
  • 180 г захар
  • 150 г масло
  • 50 мл прясно мляко
  • 2 с.л. какао
  • 200 г шоколад
  • щипка сол

Начин на приготвяне

  1. Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охладят. 
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол. 
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата. 
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. След това добавяме маслото и шоколада. Накрая добавяме ягодовото пюре. 
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 
  6. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, (проверяваме с клечка за готовност). 
  7. Оставяме да се стегне леко в хладилник и сервираме поръсен с пудра захар и по желание гарниран с малко ягоди.