Шишчета от свинско месо с ракия

Продукти

  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 глави лук
  • 1 кг свински бут , обезкостен
  • за маринатата:
  • 1 щипка джинджифил
  • 1 щипка кимион
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2 с.л. ракия
  • 1 с.л. зехтин

Време: 85 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 06 02 17 26 01 0300 0 1 2

Начин на приготвяне

  1. Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки. 
  2. Продуктите за маринатата се смесват и в тях се овалва нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника. 
  3. Чушките и лук се нарязват на парчета. 
  4. На дървени шишчета се редят по две парчета месо, чушки, лук, докато се нареди шишчето. 
  5. Пекат се на барбекю, като се обръщат за да се запекат от всички страни. 
  6. Сервират се с гарнитура от свежа салата.