Селски пържени картофи с копър

Продукти

  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 кг. картофи
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. царевично брашно или галета
  • 50 мл олио за пържене
  • копър

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 07 31 11 14 01 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
  2. Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
  3. След това пържим в олиото, докато хванат златиста коричка.
  4. Поднасяме картофките поръсени със ситно нарязан пресен копър.