Сандвич с поширани яйца и авокадо

Продукти

  • 4 бр. яйца
  • 1 с.л. оцет
  • масло
  • 4 филийки хляб
  • 2 бр. авокадо
  • пресен босилек
  • черен пипер
  • сол

Време: 15 мин.
Ниво: лесно

Large sandvich s poshirani yaytsa

Начин на приготвяне

1. Слагаме в предварително загрята фурна намазаните филийки с масло за няколко минути и печем до златисто.

2. В тенджера в вряща вода добавяме 1 с.л. оцет и разбъркваме леко в една посока. Слагаме всяко едно от яйцата поотделно.

3. Когато 4-те яйца са във водата засичаме 1 минута. След като минутата изтече изключваме котлона и слагаме капак, засичаме точно 5 минути и след изтичането им вадим яйцата.

4. В купичка слагаме авокадото и го намачкваме до получаването на каша. Нарязваме си босилека на дребно и го добавяме към авокадото, подправяме със сол и черен пипер.

5. Намазваме всяка филийка с авокадо и отгоре слагаме по 1 поширано яйце, като го поръсваме с малко сол и черен пипер.